Kırıkkale Üniversitesi 2. Antalya Bilim Festivali’nde

Kırıkkale Üniversitesi, bilim ve teknoloji alanında yaptığı güzel çalışmaları duyurmak amacıyla düzenlenen Antalya Bilim Festivali’ne (BİLİMFEST) katıldı.

  • Teknoloji
  • 20 Ekim 2023 14:38
  • Güncelleme : 20 Ekim 2023 15:23
Kırıkkale Üniversitesi 2. Antalya Bilim Festivali’nde

Festivale Kırıkkale Üniversitesinden Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Doç. Dr. Tuncay Şimşek, Teknoloji Transfer Ofisinden Dr. Yasin Can Gönültaş, Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Birimi Sorumlusu Öğr. Gör. Göksun Ünlü, Elektronik ve Otomasyon Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Rüstem Yılmazel, Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Öğr. Gör. Gökhan Ünlü ve idari personel katıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın konuşması ile başlayan festival açılış töreni, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yusuf Kıraç, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır;

"Türkiye olarak son 20 yılda birçok alanda büyük atılımlar gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Ülkemizi adım adım küresel bir üretim üssü haline getiriyoruz" dedi. Bakan Kacır, Antalya BilimFest'in teknoloji dünyasında dikkatleri üzerine çekmeyi başardığını ve 12 bin 500 metrekarelik alanda kurulan Antalya Bilim Festivali’nin yerli ve milli teknolojileri ziyaretçilerle buluşturduğunu söyleyerek yapılan festivalin önemini vurguladı.

Her yaşa hitap eden Bilimfest 2023 kapsamında, TÜBİTAK bilim gösterileri ve eğlenceli etkinlikler, güneş gözlemi, planeteryum, simülasyon deneyim alanları, sıcak hava balonu, kara ve hava araçları sergisi, paydaş katılımcı stant aktiviteleri, eğitici atölyeleri, bilim söyleşileri yapılıyor. Yerli ve milli araç TOGG'un sergilendiği festivalde ayrıca Akıllı Şehir ile Çevre ve Enerji Teknolojileri alanlarında Antalya’daki ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin katılabildiği 3 farklı yarışma düzenleniyor.

TÜBİTAK, ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, TÜMOSAN, TUSAŞ, TURKSAT, MKE, OTOKAR Türkiye Uzay Ajansı, üniversiteler, teknokentler başta olmak üzere yerli ve milli teknoloji üreten 220 kamu kurum ve kuruluşu ile özel sektör firma temsilcilerinin projelerini sergilediği BilimFest, 22 Ekim’e kadar ziyaretçilerini bekliyor.

Haber: Viyan Şen
 

Kırıkkale Üniversitesi 2. Antalya Bilim Festivali’nde Kırıkkale Üniversitesi 2. Antalya Bilim Festivali’nde Kırıkkale Üniversitesi 2. Antalya Bilim Festivali’nde Kırıkkale Üniversitesi 2. Antalya Bilim Festivali’nde Kırıkkale Üniversitesi 2. Antalya Bilim Festivali’nde Kırıkkale Üniversitesi 2. Antalya Bilim Festivali’nde

Bakan Tekin’den İsrail-Filistin savaşı açıklaması: "Üzerimize düşeni yapıyoruz"
İlginizi Çekebilir

Bakan Tekin’den İsrail-Filistin savaşı açıklaması: "Üzerimize düşeni yapıyoruz"

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ,  2024 Times Higher Education  Dünya Üniversite Sıralamalarında Yer Aldı
İlginizi Çekebilir

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ, 2024 Times Higher Education Dünya Üniversite Sıralamalarında Yer Aldı

Kırıkkale'den 37 iş makinesi ve 50 personel deprem bölgesine hareket etti
İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'den 37 iş makinesi ve 50 personel deprem bölgesine hareket etti

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

88204

Kırıkkalegücü’nde kriz çözüldü! Futbolcuların paraları ödenecek

Sanayi üretimi yıllık yüzde 1,1 arttı

Yavuz Kuzucu’ya anlamlı destek

Bayram ikramiyesi 3 bin TL’ye yükseliyor

Güven Gündüz ve takımından önemli başarı

Çiftçiler için yeni destekler hazırlanıyor

SIRADAKİ HABERLER