43 çeşit ata tohumuyla organik ürün elde ediyor

  • Sağlık
  • 22 Kasım 2023 11:38
  • Güncelleme : 22 Kasım 2023 11:45
43 çeşit ata tohumuyla organik ürün elde ediyor

Bir kamu kurumundan emekli olduktan sonra memleketi Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Gövdecili köyüne dönen 60 yaşındaki İdris Oğuzhan, 43 çeşit ata tohumundan organik ürün yetiştiriyor.
Babasından kalan çiftçiliği, emekli olduktan sonra sürdürmeye karar veren İdris Oğuzhan, 2013 yılında köyüne dönerek ata tohumuyla organik ürün yetiştirmeye başladı. 43 çeşit ata tohumunu 700 dönümde toprakla buluşturarak, ilaç ve gübre kullanmadan organik buğday, nohut, mercimek, arpa gibi ürünler yetiştirmeye başlayan Oğuzhan, kendi imkanlarıyla makineleşmeye giderek ürettiği ürünlerden tıbbi aromatik bitkiler, bitkisel yağlar başta olmak üzere tahıl ve bakliyat unu gibi yüze yakın ürün elde etmeye başardı. Sağlıklı nesiller yetişmesi için üretime devam eden Oğuzhan, kara kovan arıcılık yaparak 38 yıldır organik bal da üretmeye devam ediyor.

700 dönüm araziyi ata tohumuyla buluşturdu
Ata tohumuyla ürünler üreterek insanlara faydalı olmayı çok sevdiğini söyleyen Oğuzhan, “29 yıl kamu kuruluşunda görev yaptım. Babam çiftçi olduğu için de emekli olduktan sonra babamızın geleneklerini sürdürmek için ata tohumuyla üretim yapmaya başladım. Türkiye’deki tahıl, bakliyat ve aromatik bitki çeşitlerinin üretimini burada yapıyorum. 22 yaşından beri de arıcıkla uğraşıyorum. 700 dönüm arazimi ata tohumuyla ekiyorum. Hiçbir kimyasal kullanmıyorum” dedi.

Ektiği ata tohumundan 100 çeşit ürün elde ediyor
Ata tohumuyla ürettiği ürünleri evinin altına kurduğu atölye de tahıl ve bakliyat unu ile tıbbi aromatik bitkilerin yağına dönüştüren Oğuzhan, “Makineleşmeye gittim, evimin altında atölyem var. Burada elimden geldiğince insanlara sağlıklı ürünler yetiştirmeye çalışıyorum. 43 çeşit ata tohumuna sahibim, her yıl 20 çeşit ata tahılı ekiyorum. Bakliyat çeşitleri, aromatik bitkiler ekiyorum. Arılarım için arı bahçeleri oluşturdum, birçok sebze bahçem var. Hepsini ata tohumuyla ekiyor ve yetiştiriyorum. Şu an bu ektiklerimden 100 çeşit ürün elde ediyorum, bitkisel yağlar başta olmak üzere tahıl ve bakliyat unları, irmik, erişte üretiyorum. Üretici olarak bu ülkeye hizmet etmekten mutlu oluyorum, elimden gelen çabayı sarf etmeye çalışıyorum, ömrümün sonuna kadar da ata tohumuyla ürün üreteceğim” şeklinde konuştu.

"Sağlıklı yaşam için ata tohumunu tercih ettim"
Sağlıklı yaşam için emekli olduktan sonra ata tohumu ekmeye karar verdiğini de belirten Oğuzhan, “Organik yaşam tarzını seçmemdeki amaç sağlıklı yaşam ve doktor yüzü görmeden yaşamaktı. Etrafımdaki insanlara da faydam olsun istiyordum, en büyük amacım buydu. Maddiyatla herhangi bir düşüncem yok tamamen hobi amacıyla bu işleri gerçekleştiriyorum” ifadelerine yer verdi.

43 çeşit ata tohumuyla organik ürün elde ediyor 43 çeşit ata tohumuyla organik ürün elde ediyor 43 çeşit ata tohumuyla organik ürün elde ediyor 43 çeşit ata tohumuyla organik ürün elde ediyor 43 çeşit ata tohumuyla organik ürün elde ediyor 43 çeşit ata tohumuyla organik ürün elde ediyor 43 çeşit ata tohumuyla organik ürün elde ediyor

SOUTHERN ÜNİVERSİTE HEYETİNDEN, KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİNE ZİYARET
İlginizi Çekebilir

SOUTHERN ÜNİVERSİTE HEYETİNDEN, KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİNE ZİYARET

EYT’li vatandaş: "Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun"
İlginizi Çekebilir

EYT’li vatandaş: "Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun"

Türkiye’nin konuştuğu Rabia protez kol için gün sayıyor
İlginizi Çekebilir

Türkiye’nin konuştuğu Rabia protez kol için gün sayıyor

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

65119

DEVLETİN GÜLEN YÜZÜ HALKIN YANINDA

KIRIKKALE’DEN GÖKYÜZÜ GÖZLEMLENECEK!

KIRIKKALE'YE PONY MACERASI GELİYOR!

AÇIK HAVADA SİNEMA KEYFİ YAŞADILAR

HASANDEDE KÖYÜNÜ ÜZEN ÖLÜM

KIRIKKALE FUTBOL KULÜBÜ İKİNCİ KAMPINA BAŞLADI

SIRADAKİ HABERLER