702 Eserden Oluşan Koleksiyonunu Üniversite Kütüphanesine Bağışladı

Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yılmaz, 35 yılda büyük bir emekle oluşturduğu kütüphanesini Kırıkkale Üniversitesi’ne bağışladı.

  • Eğitim
  • 20 Kasım 2023 13:48
  • Güncelleme : 20 Kasım 2023 13:48
702 Eserden Oluşan Koleksiyonunu  Üniversite Kütüphanesine Bağışladı

Kütüphanecilik alanında uzun yıllara dayanan mesleki ve akademik tecrübesi olan Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yılmaz, 35 yılda büyük bir emekle oluşturduğu mesleki koleksiyonunu, Kırıkkale Üniversitesinde bu sene açılan Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nün (BBY) öğrencilerine katkı sağlaması amacıyla Merkez Kütüphanesine bağışladı.

BİR ÇOK ALANDA ESER BULUNUYOR
Rektör Yardımcılığının yanı sıra BBY Bölüm Başkanlığı görevini de yürüten Yılmaz bağışladığı 702 eserden oluşan koleksiyonda; kütüphanecilik, arşivcilik, bilgi yönetimi, halkla ilişkiler, iletişim, yönetim, eğitim-kütüphane ilişkisi, okuma kültürü, kitle iletişim araçları ve edebiyat alanlarında dergiler ve kitaplar bulunuyor.
702 eserin teknik işlemleri Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanı Mine Keskin ve kütüphaneciler tarafından tamamlanarak 230 dergi süreli yayınlar salonunda, 472 kitap ise konularına göre Merkez Kütüphanesinin ilgili raflarında kullanıma sunuldu.
Kütüphane raflarında yerini alan dergiler ve kitaplar, BBY Bölümü öğrencileri tarafından büyük bir heyecanla incelendi. Öğrenciler inceledikleri eserler hakkında görüş alışverişinde bulunarak notlar aldılar. Öğrencilerle Merkez Kütüphanesinde bir araya gelen Rektör Yardımcısı ve BBY Bölümü Başkanı Prof. Dr. Erol Yılmaz, öğrencilere eserler hakkında bilgiler vererek, öğrencilere koleksiyona dair sorularını cevapladı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yılmaz, kütüphanecilik ve bilgi yönetimi konularına ait kitapların yer aldığı QC-Z rafı önünde günün anısına öğrencilerimiz ve kütüphanecilerle fotoğraf çektirdi.

TEŞEKKÜR ETTİLER
Yıllarca büyük bir titizlik ve gayretle oluşturulan, seçkin eserlerin yer aldığı koleksiyonun Kırıkkale Üniversitesi Kütüphanesinde öğrenciler, personeller ve diğer araştırmacıların istifadesine sunulmasından duyduğu memnuniyeti belirten Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanı Mine Keskin, “Değerli Hocamızın bilgi paylaşımındaki cömertliği ve bir yönetici olarak kurumsal gelişim için önderliğinden dolayı ve ayrıca, Kırıkkale Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı’na daimi katkıları için kendisine teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

Haber: Viyan Şen

702 Eserden Oluşan Koleksiyonunu  Üniversite Kütüphanesine Bağışladı 702 Eserden Oluşan Koleksiyonunu  Üniversite Kütüphanesine Bağışladı 702 Eserden Oluşan Koleksiyonunu  Üniversite Kütüphanesine Bağışladı 702 Eserden Oluşan Koleksiyonunu  Üniversite Kütüphanesine Bağışladı

Eskişehirspor’un liginde düşecek takım sayısında değişiklik olmadı
İlginizi Çekebilir

Eskişehirspor’un liginde düşecek takım sayısında değişiklik olmadı

Ahmet Ergin’den hayırlı olsun ziyareti
İlginizi Çekebilir

Ahmet Ergin’den hayırlı olsun ziyareti

YÖK Başkanı Özvar yeni kararları açıkladı!
İlginizi Çekebilir

YÖK Başkanı Özvar yeni kararları açıkladı!

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

76641

Kırıkkalegücü’nde kriz çözüldü! Futbolcuların paraları ödenecek

Sanayi üretimi yıllık yüzde 1,1 arttı

Yavuz Kuzucu’ya anlamlı destek

Bayram ikramiyesi 3 bin TL’ye yükseliyor

Güven Gündüz ve takımından önemli başarı

Çiftçiler için yeni destekler hazırlanıyor

SIRADAKİ HABERLER