Ceza yerine simülasyon: Emniyet kemerinin önemi böyle anlatıldı

İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı "Bir Hareketine Bakar Hayat" kampanyası çerçevesinde, Kırıkkale’de simülasyon aracı kuruldu. İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri, Hürriyet Caddesi üzerinde oluşturulan uygulama noktasında denetim yaptı.

  • Video
  • 25 Ekim 2023 18:07
  • Güncelleme : 25 Ekim 2023 18:44

Kırıkkale’de trafik polisi, emniyet kemeri takmadan araç kullanan sürücülere kemerin önemini simülasyon aracında uygulamalı olarak anlattı.
İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı "Bir Hareketine Bakar Hayat" kampanyası çerçevesinde, Kırıkkale’de simülasyon aracı kuruldu. İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri, Hürriyet Caddesi üzerinde oluşturulan uygulama noktasında denetim yaptı. Uygulama noktasında, emniyet kemeri takmayan sürücüler ve yolcular tek tek tespit edildi. Ceza kesilmeyen sürücülere, simülasyon aracında kemerin önemi anlatıldı. Uygulama sırasında polis, emniyet kemeri takmayanları simülatör aracına alarak 4 kilometre hızla giden bir araçla bile takla attıklarında neler olacağını gösterdi.
Mustafa Bakkal, İHA muhabirine, emniyet teşkilatının yapmış olduğu uygulama sayesinde kemerin önemini simülasyon aracında öğrendiğini söyledi.
Emniyet kemerinin sürekli takılması gerektiğini ifade eden Bakkal, "Çok yavaş süratle giderken bile içeri de ben büyük bir eziyet çektim. Ama emniyet kemeri olmasaydı kesinlikle ya boynum kırılmıştı yada bir yerlerim kırılırdı. Çünkü emniyet kemeri beni çok sıkı tuttu. Allah kimseye yaşatmasın. Emniyet kemerini devamlı takalım. Bunun yakını uzağı diye bir şey yok. Araba hareket etmeden de emniyet kemerinin takılmasında büyük bir fayda olduğunu gördüm" dedi.

Ceza yerine simülasyon: Emniyet kemerinin önemi böyle anlatıldı Ceza yerine simülasyon: Emniyet kemerinin önemi böyle anlatıldı Ceza yerine simülasyon: Emniyet kemerinin önemi böyle anlatıldı Ceza yerine simülasyon: Emniyet kemerinin önemi böyle anlatıldı Ceza yerine simülasyon: Emniyet kemerinin önemi böyle anlatıldı

Ani şeker hastalığı pankreas kanseri habercisi olabilir
İlginizi Çekebilir

Ani şeker hastalığı pankreas kanseri habercisi olabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'En düşük kamu işçisi ücretini 15 bin liraya çıkarıyoruz'
İlginizi Çekebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'En düşük kamu işçisi ücretini 15 bin liraya çıkarıyoruz'

Kombi bakımda dolandırıcılara dikkat
İlginizi Çekebilir

Kombi bakımda dolandırıcılara dikkat

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

60857

DEVLETİN GÜLEN YÜZÜ HALKIN YANINDA

KIRIKKALE’DEN GÖKYÜZÜ GÖZLEMLENECEK!

KIRIKKALE'YE PONY MACERASI GELİYOR!

AÇIK HAVADA SİNEMA KEYFİ YAŞADILAR

HASANDEDE KÖYÜNÜ ÜZEN ÖLÜM

KIRIKKALE FUTBOL KULÜBÜ İKİNCİ KAMPINA BAŞLADI

SIRADAKİ HABERLER