KIRIKKALE İL MÜFTÜLÜĞÜ'NDEN PEYGAMBERİMİZ, İMAN VE İSTİKAMET KONFERANSI

Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu bir konferans düzenlendi.

  • Gündem
  • 05 Ekim 2023 16:46
  • Güncelleme : 05 Ekim 2023 16:46
KIRIKKALE İL MÜFTÜLÜĞÜ'NDEN PEYGAMBERİMİZ, İMAN VE İSTİKAMET KONFERANSI

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse'nin konuşmacı olarak katıldığı programa İl müftüsü Hasan Hayri Yaşar, öğretim üyeleri, il Müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, İl Müftü Yardımcıları, ilçe müftüleri, Kur'an kursu öğreticileri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Yoğun katılımın olduğu program öncesinde Merkez Nur Camii Müezzin Kayyımı Mehmet Sulukan, misafirlere ilahilerle özel anlar yaşattı. Nur Camii İmam Hatibi Murathan Önder’in Kur'an tilaveti sonrası açış konuşmasında İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar programa katılan davetlilerin ve tüm din görevlilerinin hem Mevlid-i Nebi hem de Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutladı.

Akabinde İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör'ü Prof. Dr. Saffet Köse

"Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu bir konferans verdi. Konferansta asıl istikametin Allah Resulü Hz. Muhammed Mustafa (sav)'in gittiği istikamet olduğunu, biz ümmetinin de o istikamette olmamız gerektiğini belirten Rektör Köse, Efendimiz'i sevgi ve imanla anmanın önemini vurguladı.

Mevlid-i Nebi Haftası'nın hayırlara vesile olmasını dileyen Rektör Köse, istikametin engelleyicileri hakkında konuşarak, programa katılan tüm misafirlere teşekkür ederek konferansa son verdi.

İşitme engelli vatandaşların da katıldığı programda İl Engelli Koordinatörü Vaiz Ayşe Er Eliaçık tarafından konuşmalar işaret diliyle aktarıldı.

Program sonunda Rektör Saffet Köse ve İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar tarafından Hatimle teravih namazı kıldıran din görevlilerine, bu yıl içerisinde yüksek lisans eğitimini tamamlayan din görevlilerine ve Kur'an-ı Güzel Anlama Yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye takdim edildi.

Haber: Viyan Şen

KIRIKKALE İL MÜFTÜLÜĞÜ'NDEN PEYGAMBERİMİZ, İMAN VE İSTİKAMET KONFERANSI KIRIKKALE İL MÜFTÜLÜĞÜ'NDEN PEYGAMBERİMİZ, İMAN VE İSTİKAMET KONFERANSI KIRIKKALE İL MÜFTÜLÜĞÜ'NDEN PEYGAMBERİMİZ, İMAN VE İSTİKAMET KONFERANSI KIRIKKALE İL MÜFTÜLÜĞÜ'NDEN PEYGAMBERİMİZ, İMAN VE İSTİKAMET KONFERANSI KIRIKKALE İL MÜFTÜLÜĞÜ'NDEN PEYGAMBERİMİZ, İMAN VE İSTİKAMET KONFERANSI KIRIKKALE İL MÜFTÜLÜĞÜ'NDEN PEYGAMBERİMİZ, İMAN VE İSTİKAMET KONFERANSI

KALDIRIMA PARK YAPANLARA CEZA YAĞDI!
İlginizi Çekebilir

KALDIRIMA PARK YAPANLARA CEZA YAĞDI!

KÖYDES YATIRIMLARI GÖRÜŞÜLDÜ
İlginizi Çekebilir

KÖYDES YATIRIMLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Üniversitelerde yüz yüze eğitim 3 Nisan'da başlıyor
İlginizi Çekebilir

Üniversitelerde yüz yüze eğitim 3 Nisan'da başlıyor

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

18903

DEVLETİN GÜLEN YÜZÜ HALKIN YANINDA

KIRIKKALE’DEN GÖKYÜZÜ GÖZLEMLENECEK!

KIRIKKALE'YE PONY MACERASI GELİYOR!

AÇIK HAVADA SİNEMA KEYFİ YAŞADILAR

HASANDEDE KÖYÜNÜ ÜZEN ÖLÜM

KIRIKKALE FUTBOL KULÜBÜ İKİNCİ KAMPINA BAŞLADI

SIRADAKİ HABERLER