KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ’NDEN TÜBİTAK'TA BÜYÜK BAŞARI

Kırıkkale Üniversitesi, TÜBİTAK Destek Programlarından Büyük Başarıyla Dönüyor.

  • Eğitim
  • 02 Ekim 2023 15:57
  • Güncelleme : 02 Ekim 2023 15:57
KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ’NDEN  TÜBİTAK'TA BÜYÜK BAŞARI

Kırıkkale Üniversitesi, ulusal ve uluslararası alanda proje bazlı işbirliklerini günden güne artırarak, uygulamalı eğitimler ile akademik personeli ve öğrencileri proje üretmeye teşvik ederek bu alandaki başarısını istikrarlı bir şekilde artırmaya devam ediyor.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2209-A- Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 Yılı 1. Dönem Çağrısı sonuçlarına göre, Kırıkkale Üniversitesi 91 proje başvurusuyla destek almaya hak kazandı. 2209-B- Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı'nda ise Kırıkkale Üniversitesi, 82 üniversitenin toplam 450 başvurusundan sadece 270'ini desteklemeye uygun bulunanlar arasında yer aldı.

2209-A- Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nda Kırıkkale Üniversitesi, 9334 proje başvurusu yapan 189 üniversite arasında 169 proje başvurusuyla 15. sırada yer aldı. 2209-B- Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı'nda ise Kırıkkale Üniversitesi, 82 üniversite arasında 32. sıraya yerleşti.

Kırıkkale Üniversitesi'nin kabul edilen 91 başvurusu fakülte ve meslek yüksekokullarına şu şekilde dağıldı: Eğitim Fakültesi 29, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi 16, Keskin Meslek Yüksekokulu 10, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi 9, Sağlık Bilimleri Fakültesi 6, Kırıkkale Meslek Yüksekokulu 4, Veteriner Fakültesi 4, Fatma Şenses Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu 4, Güzel Sanatlar Fakültesi 3, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2, Tıp Fakültesi 1, Diş Hekimliği Fakültesi 1, Spor Bilimleri Fakültesi 1 ve Delice Meslek Yüksekokulu 1.

Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Kimya Bölümü, 2209-B- Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı 2023 Yılı 1. Dönem Çağrısı sonuçlarına göre destek almaya hak kazanan bölümler oldu.

Haber: Viyan Şen

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ’NDEN  TÜBİTAK'TA BÜYÜK BAŞARI KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ’NDEN  TÜBİTAK'TA BÜYÜK BAŞARI

Vatandaştan Kırıkkale belediyesine isyan! Kırıkkale’de bir mahalle daha ayaklandı, kadınlar sokağı kapattı: İddialar şoke etti
İlginizi Çekebilir

Vatandaştan Kırıkkale belediyesine isyan! Kırıkkale’de bir mahalle daha ayaklandı, kadınlar sokağı kapattı: İddialar şoke etti

Yaşlı adamın 110 bin lirasını çalan şahıs yakalandı: Kapkaç anı kamerada
İlginizi Çekebilir

Yaşlı adamın 110 bin lirasını çalan şahıs yakalandı: Kapkaç anı kamerada

Softbol Türkiye Birinciliği müsabakaları sona erdi
İlginizi Çekebilir

Softbol Türkiye Birinciliği müsabakaları sona erdi

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

31756

Kırıkkalegücü’nde kriz çözüldü! Futbolcuların paraları ödenecek

Sanayi üretimi yıllık yüzde 1,1 arttı

Yavuz Kuzucu’ya anlamlı destek

Bayram ikramiyesi 3 bin TL’ye yükseliyor

Güven Gündüz ve takımından önemli başarı

Çiftçiler için yeni destekler hazırlanıyor

SIRADAKİ HABERLER