Kırıkkale ve Hitit Üniversiteleri AB Destekli "İstihdam Projesine" Start Verdi

Kırıkkale Üniversitesi, Çorum Hitit Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen 'Yeni istihdam alanları için yeni yetenekler' Avrupa Birliği destekli projenin açılışı gerçekleştirildi.

  • Video
  • 23 Kasım 2023 16:14
  • Güncelleme : 23 Kasım 2023 16:50

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını proje koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Ersöz yaptı.

Ersöz,“Yenı Işler Içın Yenı Becerıler (New skills for new jops)” başlığında hazırlamış olduğumuz proje teklifimizi Ağustos 2020 tarihinde sunduk. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından değerlendirme süreçlerinden geçtikten sonra 1 Ekim 2023 tarihinde 12 ay sürecek olan projemize başlanmıştır.” dedi.
'Yeni istihdam alanları için yeni yetenekler' projesinin açılış programında: Doç. Dr. Gamze Ebru Çiftçi, Kırıkkale Üniversitesi  Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Payidar, Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Çalışkan proje hakkında konuştular.

Dünya Ekonomik Forumu'nda yapılan bir araştırmaya göre, görüşülen çalışanların %87'si yapay zeka gibi yeni teknolojilerin iş deneyimlerini geliştireceğine inanıyor ve önümüzdeki birkaç yıl içinde boş zamanlarını mevcut becerilerini tamamlayacak yeni beceriler öğrenmek için harcamaya istekli."

"Dünya genelinde 375 milyon kadar çalışanın meslek kategorilerini değiştirmesi ve yeni beceriler öğrenmesi gerekebileceği, çünkü işlerin yaklaşık %60'ında iş faaliyetlerinin en az üçte birinin otomatikleştirilebileceği söyleniyor. Dünya genelinde 2030 yılına kadar 400 milyon ila 800 milyon kişinin otomasyon nedeniyle yerinden olabileceği ve yeni işler bulması gerekebileceği tahmin edilmektedir.”

PROJENİN İÇERİĞİ

Farkındalık Artırma Toplantıları: İnsana Yakışır İş ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kültürüne dikkat çekmek ve geniş bir paydaş grubunun projeyi sahiplenmesini sağlamak için düzenlenen toplantılar.

Müfredat Geliştirme Faaliyeti: Stajyer eğitimi için uygun kurs müfredatı geliştirilerek sürdürülebilirliği sağlanacak ve eğitim materyalleri hazırlanacaktır.

Bilgisayarla Bütünleşik Üretim ve Akıllı Fabrika Eğitim Programı: İşsizlerin istihdam edilebilirliğini artırmayı hedefleyen, bilgisayar entegreli üretim tesislerinde eğitim programı.

Yapay Zeka ve Veri Madenciliği Eğitim Programı: Öğrencileri yapay zeka ve veri madenciliği teknikleriyle tanıştırarak, bu alandaki yazılımları kullanarak gerçek hayat problemlerine uygulama yapma imkanı sunan eğitim programı.

Kurumsal Kaynak Planlaması Eğitim Programı: İşsizlerin istihdam edilebilirliğini artırmak amacıyla birçok işletmede kullanılan ERP (kurumsal kaynak planlaması) yazılımlarının tanıtılması ve işleyişinin kavramsal olarak anlatıldığı eğitim programı.

Endüstriyel Robot Programlama Eğitim Programı: Birçok sektörde yaygın olarak kullanılan robotların programlanması eğitimi ile işsizlerin istihdam edilebilirliğinin artırılması.

Bu faaliyetlerle gençlerin "iş arayan değil, aranılan insan" olmaları hedeflenmektedir. Proje, iş dünyasındaki beceri açıklarını kapatmayı ve toplumsal cinsiyet eşitliğine odaklanarak sürdürülebilir bir istihdam yapısı oluşturmayı amaçlamaktadır.

Program toplu fotoğraf çekiminden sonra son buldu,

Haber: Viyan Şen

Kırıkkale ve Hitit Üniversiteleri AB Destekli "İstihdam Projesine" Start Verdi Kırıkkale ve Hitit Üniversiteleri AB Destekli "İstihdam Projesine" Start Verdi Kırıkkale ve Hitit Üniversiteleri AB Destekli "İstihdam Projesine" Start Verdi Kırıkkale ve Hitit Üniversiteleri AB Destekli "İstihdam Projesine" Start Verdi Kırıkkale ve Hitit Üniversiteleri AB Destekli "İstihdam Projesine" Start Verdi Kırıkkale ve Hitit Üniversiteleri AB Destekli "İstihdam Projesine" Start Verdi Kırıkkale ve Hitit Üniversiteleri AB Destekli "İstihdam Projesine" Start Verdi Kırıkkale ve Hitit Üniversiteleri AB Destekli "İstihdam Projesine" Start Verdi Kırıkkale ve Hitit Üniversiteleri AB Destekli "İstihdam Projesine" Start Verdi

Bir asırlık Şakire ninenin tekerlekli sandalye ihtiyacı karşılandı
İlginizi Çekebilir

Bir asırlık Şakire ninenin tekerlekli sandalye ihtiyacı karşılandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya: “1 Ocak-1 Kasım arasında 721 terörist etkisiz hale getirildi”
İlginizi Çekebilir

İçişleri Bakanı Yerlikaya: “1 Ocak-1 Kasım arasında 721 terörist etkisiz hale getirildi”

2. el oto raporunda sektöre dair yeni trendler paylaşıldı
İlginizi Çekebilir

2. el oto raporunda sektöre dair yeni trendler paylaşıldı

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

22131

DEVLETİN GÜLEN YÜZÜ HALKIN YANINDA

KIRIKKALE’DEN GÖKYÜZÜ GÖZLEMLENECEK!

KIRIKKALE'YE PONY MACERASI GELİYOR!

AÇIK HAVADA SİNEMA KEYFİ YAŞADILAR

HASANDEDE KÖYÜNÜ ÜZEN ÖLÜM

KIRIKKALE FUTBOL KULÜBÜ İKİNCİ KAMPINA BAŞLADI

SIRADAKİ HABERLER