Kırıkkale’de Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Kırıkkale’de Nur Camii’ne gelen vatandaşlar, cuma namazının ardından İsrail’in Filistin’e yönelik yaptığı saldırılarda hayatını kaybedenler için dua edip, gıyabi cenaze namazı kıldı

  • Gündem
  • 20 Ekim 2023 14:55
  • Güncelleme : 20 Ekim 2023 15:19

Kırıkkale Nur Camii’nde, cuma namazının ardından Filistin’deki saldırılarda hayatını kaybedenler için dualar edilip, gıyabi cenaze namazı kılındı.
Kırıkkale’de Nur Camii’ne gelen vatandaşlar, cuma namazının ardından İsrail’in Filistin’e yönelik yaptığı saldırılarda hayatını kaybedenler için dua edip, gıyabi cenaze namazı kıldı. Bazı vatandaşlar ise Türk ve Filistin bayrakları ile pankart açtı.

Namaz sonrası Nur Camii İmamı Murathan Önder yaptığı basın açıklamasında, Filistinlilerin maruz kaldığı insanlık dışı dramın tarihte örneğinin olmadığını söyledi. Önder, "Filistin halkının her türlü hakları ellerinden alınmış, açlığa, yokluğa, susuzluğa terk edilmiş, bizzat kardeşleri tarafından yalnız bırakılmış, uluslararası hukuktan mahrum şekilde hayatta kalma mücadelesi vermektedir. İsrail’in sistematik kitlesel saldırılarında bebek, çocuk, kadın, hasta, yaşlı, hemşire, doktor, gazeteci, okul, hastane ayrımı yapılmamakta, her yıl binlerce masum hayatını kaybetmekte, buna rağmen dünya soykırıma, sessiz kalmakta, hatta İsrail’e şartsız destek vermektedir" ifadesini kullandı.
Cami avlusunda düzenlenen gıyabi cenaze namazına Vali Mehmet Makas, belediye başkanları, siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kırıkkale’de Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı Kırıkkale’de Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı Kırıkkale’de Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı Kırıkkale’de Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Akülü tekerlekli sandalyesine kavuştu, sevinç gözyaşları döktü: Serebral palsi hastası Sena’nın mutlu günü
İlginizi Çekebilir

Akülü tekerlekli sandalyesine kavuştu, sevinç gözyaşları döktü: Serebral palsi hastası Sena’nın mutlu günü

SİBER DOLANDIRICILARA YASAL İŞLEM
İlginizi Çekebilir

SİBER DOLANDIRICILARA YASAL İŞLEM

KIRIKKALEGÜCÜ SERKAN ÖZEN İLE ANLAŞTI
İlginizi Çekebilir

KIRIKKALEGÜCÜ SERKAN ÖZEN İLE ANLAŞTI

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

55956

DEVLETİN GÜLEN YÜZÜ HALKIN YANINDA

KIRIKKALE’DEN GÖKYÜZÜ GÖZLEMLENECEK!

KIRIKKALE'YE PONY MACERASI GELİYOR!

AÇIK HAVADA SİNEMA KEYFİ YAŞADILAR

HASANDEDE KÖYÜNÜ ÜZEN ÖLÜM

KIRIKKALE FUTBOL KULÜBÜ İKİNCİ KAMPINA BAŞLADI

SIRADAKİ HABERLER