Kızılırmak alarm veriyor, 5 ayda bu hale geldi: İki fotoğraf farkı gözler önüne serdi

Türkiye’nin en uzun nehri Kızılırmak’ta 5 ay aradan sonra su seviyesi düştü.

  • Video
  • 13 Kasım 2023 11:50
  • Güncelleme : 13 Kasım 2023 12:06

Türkiye’nin en uzun nehri bin 355 kilometrelik Kızılırmak’ta su seviyesi düştü. Kırıkkale’de 5 ay arayla çekilen "dron" görüntüleri kuraklığı gözler önüne serdi.
Türkiye’nin en uzun nehri Kızılırmak’ta 5 ay aradan sonra su seviyesi düştü. Bin 355 kilometre uzunluğundaki Kızılırmak’ta suların çekilmesiyle birlikte nehir yatağında adacıklar ortaya çıktı. Yağmur yağışlarının azalması sebebiyle debide düşüş yaşandı. Kırıkkale’den geçen Kızılırmak’ta, 5 ay önce çekilen "dron" görüntüleri kuraklığı gözler önüne serdi. Kızılırmak nehri, İç Anadolu’nun en doğusundaki Sivas’ın İmranlı ilçesinde yer alan Kızıldağ’ın Güney yamaçlarından doğup Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Çankırı, Çorum ve Samsun’dan geçerek Karadeniz’e dökülüyor.
Yahşihan ilçesinde yaşayan emekli öğretmen Mustafa Durmuş, Kızılırmak nehrinde 1,5 metre suların çekildiğini ifade ederek, ırmaktan yürüyerek geçilecek duruma geldiğini söyledi.

Kaynak: İHA

Kızılırmak alarm veriyor, 5 ayda bu hale geldi: İki fotoğraf farkı gözler önüne serdi Kızılırmak alarm veriyor, 5 ayda bu hale geldi: İki fotoğraf farkı gözler önüne serdi Kızılırmak alarm veriyor, 5 ayda bu hale geldi: İki fotoğraf farkı gözler önüne serdi Kızılırmak alarm veriyor, 5 ayda bu hale geldi: İki fotoğraf farkı gözler önüne serdi Kızılırmak alarm veriyor, 5 ayda bu hale geldi: İki fotoğraf farkı gözler önüne serdi Kızılırmak alarm veriyor, 5 ayda bu hale geldi: İki fotoğraf farkı gözler önüne serdi Kızılırmak alarm veriyor, 5 ayda bu hale geldi: İki fotoğraf farkı gözler önüne serdi Kızılırmak alarm veriyor, 5 ayda bu hale geldi: İki fotoğraf farkı gözler önüne serdi Kızılırmak alarm veriyor, 5 ayda bu hale geldi: İki fotoğraf farkı gözler önüne serdi

Bakan Kurum: '84 bin 726 bina yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit edilmiştir
İlginizi Çekebilir

Bakan Kurum: '84 bin 726 bina yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit edilmiştir

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: 'KGF'nin limiti 350 milyar liraya yükseltildi'
İlginizi Çekebilir

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: 'KGF'nin limiti 350 milyar liraya yükseltildi'

Sırt ağrısının sayısız nedeni olabilir
İlginizi Çekebilir

Sırt ağrısının sayısız nedeni olabilir

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

95916

DEVLETİN GÜLEN YÜZÜ HALKIN YANINDA

KIRIKKALE’DEN GÖKYÜZÜ GÖZLEMLENECEK!

KIRIKKALE'YE PONY MACERASI GELİYOR!

AÇIK HAVADA SİNEMA KEYFİ YAŞADILAR

HASANDEDE KÖYÜNÜ ÜZEN ÖLÜM

KIRIKKALE FUTBOL KULÜBÜ İKİNCİ KAMPINA BAŞLADI

SIRADAKİ HABERLER