YAHŞİHAN BELEDİYESİ LARVA ÖNCESİ İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Yahşihan Belediyesi havaların ısınmaya başlaması nedeniyle sinek, sivrisineklere karşı uçkun ve larva ile mücadele çalışmaları başlatıldı

  • 3. Sayfa
  • 28 Mart 2023 17:39
  • Güncelleme : 28 Mart 2023 17:39
YAHŞİHAN BELEDİYESİ LARVA ÖNCESİ İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

YAHŞİHAN BELEDİYESİNDEN LARVA İLAÇLAMASI
Yahşihan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı İlaçlama ekipleri, haşere ile mücadelenin temelini oluşturan larva ilaçlaması kapsamında ilçedeki kanallar, foseptik çukurları, gübrelik alanlar ve ırmak kenarındaki bataklık alanlarda ilaçlama çalışmalarına başladı.

İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞİYOR
Bahar dönemi sivrisinek, karasinek ve zararlı haşerelerle mücadelede larva dönemi olması nedeniyle Yahşihan ilçesi genelinde ilaçlama çalışmaları başlatıldı. Yahşihan Belediyesi tarafından Sivrisinek ve karasineğin üreme odakları olan durgun sular, su birikintileri, sazlık ve yeşil alanlar, dereler, kanallar, foseptik çukurları, üstü açık ve kapalı kanallarda, belediye ekipleri tarafından ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriliyor. 
NİSAN AYINA KADAR DEVAM EDECEK
Halk sağlığının korunması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve birçok bulaşıcı hastalığın kontrol altına alınması amacıyla larva ilaçlamasının gerçekleştirildiğini belirten Yahşihan Belediye Başkanı Osman TÜRKYILMAZ  yapmış olduğu açıklamasında, “Haşereye yumurtlama döneminde müdahale edebilmek için öncelikli olarak larva mücadelesi yapıyoruz. Çünkü bu çalışma haşereyle etkin mücadelenin temelini teşkil etmektedir. Bu maksatla haşerelerin üreme alanları olan su kanalları, havuzlar, su birikintileri,  organik atıkların bulunduğu yerler, çöp konteynerleri, gübrelikler, pazar yerleri vb. alanlar ekiplerimizce ilaçlanmaktadır. Bu çalışma gayet çevreci bir çalışma olup haşerelerin uçkun dönemine geçmeden ve halkımıza rahatsızlık vermeden kaynağında üremesini engellemeye yöneliktir. Haşere ile mücadelenin temelini oluşturan larva ilaçlaması kapsamında ilçemizdeki kanallar, fosseptik çukurları ve gübrelik alanlarda sisleme yöntemi ile ilaçlama çalışmalarımız başlamış ve Nisan ayı ortalarına kadar da larva ile mücadelemiz devam edecektir. Hava sıcaklıklarının 15 derecenin üstüne çıkması ile de araçüstü ULV makinalarımız ile karasinek ve sivrisinek ilaçlama faaliyetlerimiz başlayacaktır.” dedi.

HABER:MUSTAFA ŞEN

YAHŞİHAN BELEDİYESİ LARVA ÖNCESİ İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI YAHŞİHAN BELEDİYESİ LARVA ÖNCESİ İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI YAHŞİHAN BELEDİYESİ LARVA ÖNCESİ İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI YAHŞİHAN BELEDİYESİ LARVA ÖNCESİ İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI YAHŞİHAN BELEDİYESİ LARVA ÖNCESİ İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Yaralı halde bulunan pelikan koruma altına alındı
İlginizi Çekebilir

Yaralı halde bulunan pelikan koruma altına alındı

Ankara’da "iki insan Bir Hayat: Evlilik Okulu" semineri düzenlendi
İlginizi Çekebilir

Ankara’da "iki insan Bir Hayat: Evlilik Okulu" semineri düzenlendi

Kırıkkale’de "100. Yıldır Aynı Aşk ve Heyecanla" fotoğraf sergisi
İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de "100. Yıldır Aynı Aşk ve Heyecanla" fotoğraf sergisi

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

92303

DEVLETİN GÜLEN YÜZÜ HALKIN YANINDA

KIRIKKALE’DEN GÖKYÜZÜ GÖZLEMLENECEK!

KIRIKKALE'YE PONY MACERASI GELİYOR!

AÇIK HAVADA SİNEMA KEYFİ YAŞADILAR

HASANDEDE KÖYÜNÜ ÜZEN ÖLÜM

KIRIKKALE FUTBOL KULÜBÜ İKİNCİ KAMPINA BAŞLADI

SIRADAKİ HABERLER