EĞİTİM-SEN’DEN TEPKİ!

Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkan Vekili Ersin Arzuman, “Haklarımıza ve taleplerimize sahip çıkmaya devam edecek. Öğretmenlik mesleği kanununa karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

  • Eğitim
  • 29 Temmuz 2024 13:21
  • Güncelleme : 29 Temmuz 2024 13:21
EĞİTİM-SEN’DEN TEPKİ!

HİÇBİR SORUNA ÇÖZÜM ÜRETİLMİYOR

Arzuman, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Öğretmenlik Mesleği Kanunu (ÖMK) tasarısını, gündeme geldiği ilk günden itibaren öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırdığı, öğretmenlerin ekonomik, özlük, demokratik hiçbir sorununa çözüm üretmediği, eşit işe eşit ücret ilkesini ortadan kaldırdığı ve öğretmenler arasındaki ayrımcılığı derinleştirdiği için reddettik. Ancak AKP hükümeti ve onun Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sendikaların, akademisyenlerin, öğretmenlerin eleştirilerine kulaklarını tıkayarak, haklarımızı ve taleplerimizi içermeyen bu kanun taslağını iktidar bloğunun oy çoğunluğuna güvenerek kabul edilmek üzere TBMM’ye gönderdi.”

MEB ÖNÜNDEN TBMM’YE YÜRÜMEK İSTEDİK

“Millî Eğitim Bakanlığı’nın, eğitimin bileşenlerinin görüşlerini almadan masa başında hazırladığı yeni meslek kanunu 3 Temmuz itibariyle TBMM Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda görüşülmeye başlanmış 12 Temmuz’a kadar komisyonda ve genel kurulda yapılan görüşmeler sonucunda kanunun 22 maddesi bütün eleştiri ve itirazlara rağmen kabul edilmiştir. Eğitim sendikalarının, halen görevde olan ve atama bekleyen bir milyonu aşkın öğretmenin taleplerini yok sayan Öğretmenlik Mesleği Kanunu’na (ÖMK) yönelik eleştiri ve önerilerimizi kamuoyu ile paylaşmak, demokratik tepkimizi göstermek için 9 Temmuz günü MEB önünden TBMM’ye yürümek istedik.”

BİR KEZ DAHA GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

“Anayasa’da güvence altına alınan yürüyüş ve gösteri yapma hakkımız başta Ankara Valiliği ve onun emrindeki kolluk güçleri olmak üzere şiddet kullanılarak engellenmeye çalışıldı. Sendikamız üye ve yöneticileri orantısız polis şiddetiyle durdurulmaya çalışılarak, birçok üyemiz yaralandı. Aralarında MYK üyemizin de bulunduğu 11 üye ve yöneticimiz darp ve işkence edilerek gözaltına alındı. Bir milyonu aşkın öğretmen ve atanmayı bekleyen yüzbinlerce meslektaşımızı yakından ilgilendiren Öğretmenlik Mesleği Kanunu’na karşı eleştiri ve itirazlarımıza gösterilen tahammülsüzlük, iktidarın ve MEB’in karanlık zihniyetini bir kez daha gözler önüne serdi.”

BU TAMAMEN BİR FIRSATÇILIKTIR

“Milli Egemenlik Parkı’nda sürdürdüğümüz oturma eylemimiz, ÖMK’nin Meclis Genel Kurulunda görüşüldüğü süre boyunca kesintisiz devam etti. Günlerce üye ve yöneticilerimizle ÖMK’ye karşı sürdürdüğümüz mücadele sonucunda içerisinde iş güvencemiz açısından önemli bir tehdit oluşturan 34. Maddenin de bulunduğu birkaç maddede değişiklik yapılacağı kulis bilgisi olarak kamuoyuna yansımıştır. Verilen 3 günlük aranın ardından 16 Temmuz günü toplanan TBMM genel kurulunda ÖMK görüşmelerinin ertelendiği açıklanmıştır. Eğitim emekçilerinin çalışma ve yaşam koşullarını tek taraflı düzenleyen, haklarımızı ve taleplerimizi içermeyen meslek kanunu görüşmelerinin ertelendiğinin açıklanmasının ardından yeniden Meclis gündemine getirilerek apar topar kabul edilmesi kelimenin tam anlamıyla fırsatçılıktır” dedi.

Kaynak: YENİGÜN GAZETESİ

EĞİTİM-SEN’DEN TEPKİ!

Ortak sınav tarihleri belli oldu
İlginizi Çekebilir

Ortak sınav tarihleri belli oldu

Ek bütçe TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi
İlginizi Çekebilir

Ek bütçe TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi

Uluslararası bisiklet yarışları Kırıkkale’de yapılacak
İlginizi Çekebilir

Uluslararası bisiklet yarışları Kırıkkale’de yapılacak

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

87141

DEVLETİN GÜLEN YÜZÜ HALKIN YANINDA

KIRIKKALE’DEN GÖKYÜZÜ GÖZLEMLENECEK!

KIRIKKALE'YE PONY MACERASI GELİYOR!

AÇIK HAVADA SİNEMA KEYFİ YAŞADILAR

HASANDEDE KÖYÜNÜ ÜZEN ÖLÜM

KIRIKKALE FUTBOL KULÜBÜ İKİNCİ KAMPINA BAŞLADI

SIRADAKİ HABERLER